Filmek, könyvek és képregények a múlt századból

Chief Brody

A rettegés 12 napja

2016. augusztus 15. - Chief Brody

A tévécsatornák időnként műsorukra tűzik A rettegés 12 napja (12 Days of Terror) című 2005-ös dél-afrikai TV-filmet. Ez számunkra azért lehet érdekes, mert részben a mű alapjául szolgáló valós események inspirálták Peter Benchleyt a Cápa regény megírására.

A tények: 1916. július 1. és 12. között négy embert ért halálos kimenetelű cápatámadás New Jersey partjainál, egy úszó pedig súlyosan megsérült. Az események pánikot, heves média-reakciókat és cápavadászati hullámot generáltak. Sem a támadások sűrűségének okára, sem a cápa vagy cápák fajtájának meghatározására nem született teljesen bizonyos válasz.

12_Days_Of_Terror

A filmes feldolgozást Jack Sholder (Rémálom az Elm utcában 2, A rejtőzködő) rendezte, egy hajóskapitány szerepében pedig John Rhys-Davies-t láthatjuk (Indiana Jones-rajongóknak Szallah, Gyűrűk Ura-fanoknak Gimli).

2009-ben egy amerikai tévéfilm is készült a történetből, Blood in the Water címmel; ezen kívül több ismeretterjesztő csatorna is forgatott dokumentumfilmet az 1916-os események alapján.

© Chief Brody 2011-12-04 "A Cápa-filmek blogja"

A bejegyzés trackback címe:

https://chiefbrody.blog.hu/api/trackback/id/tr4312535759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása