Filmek, könyvek és képregények a múlt századból

Chief Brody

Jaws 19

2017. április 01. - Chief Brody

bttf_jaws2A Steven Spielberg vezető produceri közreműködésével készült Vissza a jövőbe-trilógia 1989-es második részében Marty McFly és Brown doki "elidőutaznak" 2015-be.

A Hill Valley főterén található Holomax filmszínház éppen a Cápa 19-et vetíti. A mozi homlokzatának felirata szerint a rendező Max Spielberg. Steven Spielbergnek valóban van egy Max nevű fia, aki a Vissza a jövőbe 2 premierje idején négyéves volt, 2015-ben pedig 30. A Cápa 19 reklám-felirata így szól: "This Time It's REALLY REALLY Personal" (Ez most NAGYON-NAGYON személyes), ami vicces utalás az akkor még csak két éve bemutatott Cápa 4 reklámmondatára, a "This Time It's Personal"-ra.

Miután Marty alaposan beijed a klasszikus Williams-zenére előbújó holocápától, gúnyosan megjegyzi, hogy a cápa még mindig művi. Spielberg nyilván hajlamos az öniróniára...

Később látható a filmben az USA Today napilap 2015. október 22-i címlapja, rajta a Cápa 19 kritikájának nem túl hízelgő címe: JAWS WITHOUT BITE (Állkapcsok harapás nélkül).

Még egy apró kapcsolat: a régiségbolt kirakatában feltűnik az 1987-es Jaws Nintendo-videojáték, mögötte pedig egy Jaws 2 feliratú tárgy, talán egy könyv vagy videokazetta.

 

© Chief Brody 2011-08-16 “A Cápa-filmek blogja”

UPDATE: Jaws 19 trailer

A bejegyzés trackback címe:

https://chiefbrody.blog.hu/api/trackback/id/tr9812535781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása