Filmek, könyvek és képregények a múlt századból

Chief Brody

ALIEN 2 - ahogy 1979-ben képzelték

2017. április 26. - Chief Brody

Alien_magazineA nyolcadik utas: a Halál ősbemutatója után alig fél évvel, 1979 decemberében utcára kerülő hivatalos Alien magazin már a címlapján hirdette: "Első jelentés az Alien II-ről". Íme az újságban ezzel kapcsolatban megjelent rövidke cikk:

"Nem meglepő módon máris folyamatban van az ALIEN folytatásának tervezése, mivel a mű a filmtörténet egyik legjövedelmezőbb sci-fi kasszasikere lett.
Akárcsak A BIRODALOM VISSZAVÁG vagy az ÓMEN 2: DAMIEN esetében, az eredeti film alkotógárdájának nagy része valószínűleg nem fog visszatérni. Ridley Scott rendező újabb projektekben gondolkodik, következő filmjének témája a lovagok és a varázslat világába vezet. Az írók hasonlóképpen más kreatív dimenziók felé tekintgetnek, regények és forgatókönyvek fejlesztésével szélesítik tehetségüket. A film alkotói szerint ugyanakkor a 20th Century Fox készül a folytatásra, jelenleg az alábbi sztorikat fontolgatják:

  • Az Idegen, melyet nem pusztított el a sikló hajtóműveivel való közeli találkozás, megpróbál a hajón kívül életben maradni, és Ripleyvel együtt eljutni a civilizációba.
  • Egy második expedíció is a kisbolygóra vetődik, a viharos időjárás miatt foglyul esnek az elhagyott idegen hajóban és a saját hajójukban, majd az emberek szembe kerülnek az Idegenek falkájával, végül megjelenik az a faj is, melybe a space jockey tartozik.
  • Előzményfilm, mely bemutatja a space jockey történetét, és ott végződik, ahol az ALIEN kezdődik: a Nostromo legénységének érkezésével.
  • Az Idegen bolygója felrobban, melynek nyomán Idegen tojások jutnak el a Földre, ahol - A TESTRABLÓK TÁMADÁSÁ-t idézve - szörnyek garmadája kezd ámokfutásba.

Minden változat számításba veszi Ripley karakterét, hiszen Sigourney Weaver bizonyult a film legnépszerűbb színészének.
Bármi is lesz az ALIEN II végleges története, biztosak vagyunk benne, hogy – akárcsak az első rész esetében – remegő kezeink összezárt ujjai közül kipillantva fogjuk nézni…" (fordítás: Chief Brody)

Eddig a korabeli írás. A Fox lelkesedése ellenére a rajongóknak hét évet kellett várniuk a második részre, de az mindenképpen figyelemre méltó, hogy a történetvázlatok mindegyike megvalósult azóta ilyen vagy olyan formában. A Ripley mentőhajójával emberek közé jutó idegen az Alien 3 alapvetése; az LV-426-ra kerülő és idegenhordákkal összeakadó második expedíció természetesen az Aliens sztorijának része; a vihar miatt kutyaszorítóba kerülő, illetve a "jockey"-fajjal kapcsolatba lépő űrhajósok motívuma a Prometheusban éledt újra; az előzményeket a Prometheus, az Alien: Covenant és az esetleges további prequel-filmek mutatják be; a Földön garázdálkodó xenomorphok pedig a két AvP-moziban tűntek fel.

alien2

Ridley Scott tervezett fantasyja 1985-ben került mozikba Legenda címmel, de csak a Szárnyas fejvadász után. A két eredeti Alien-író, Dan O'Bannon és Ronald Shusett regényadaptációja (melyet már az Aliennel együtt elkezdtek kidolgozni), a Philip K. Dick művén alapuló Total Recall - Az emlékmás egészen 1990-ig váratott magára.

A bejegyzés trackback címe:

https://chiefbrody.blog.hu/api/trackback/id/tr7812535791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása