Filmek, könyvek és képregények a múlt századból

Chief Brody

A Weyland-Yutani krónika melléklete: A David android-modell története

2018. május 05. - Chief Brody

2023-ban a Weyland Industries szabadalmi oltalmat kap a tudományos és ipari célra használható kibernetikus személyek működési elvére és konstrukciójára.

2025. január 7-én a Weyland legyártja a David 1-et, az első fejlett android-modell prototípusát. Szeretetteljesen Davidnek szólítják, mely nevet Sir Peter Weyland eredetileg saját emberi fiának szánt.

[Jegyzet: a "Corporate Timeline" fenti megállapítását érdemes annyival kiegészíteni, hogy az Alien: Covenant nyitójelenete szerint a nevet maga az android választotta, Michelangelo híres szobra nyomán. Ezzel újabb ellentmondásba ütközünk: mivel a filmben a szemünk láttára történik meg a névadás, az ott látható, tökéletesen emberszerű Davidnek első szériásnak kell lennie. Ugyanakkor a lentebb olvashatóak szerint csak a David 6-nál kezdett az android-sorozat emberrel összetéveszthetővé válni.]

2026-ban a Weyland Industries szabadalmi oltalmat kap egy titkosított kémiai összetételű poliuretánvegyületre, mely képes szinte tökéletesen reprodukálni az emberi bőr biológiai jellemzőit és textúráját.

2028-ban a Weyland jelentős mértékben módosítja a David android prototípusát, elősegítve ezzel a David 2 első interakcióját emberekkel. A találkozó nagyon ígéretesen alakul.

2029-ben, többéves pereskedés után a Weyland megnyeri a David szabadalmi jogvitát a japán Yutani Corporation start-up céggel szemben.

2035-ben a Nemzeti Tudományos Alapítvány (NSF) feloldja a David androidok kereskedelmi használatának korlátozását. A harmadik generációs Davidet belső dolgozóként alkalmazzák abból a célból, hogy teszteljék a kibernetikus személyek emberi elfogadottságát. Az eredmények biztatók.

2042-ben a David 4 lesz a David-sorozat kereskedelemben elérhető első modellje. A várakozásoknak megfelelően végül világszerte magasabb szintre emeli a munkafolyamatokat és a hatékonyságot, az irodákban és az otthonokban egyaránt.

2052-ben a Weyland számottevő intellektuális és érzelmi fejlesztéseket hajt végre a David 5 androidon, tovább növelve az emberi elfogadottságot.

Egy 2062-es felmérés szerint csak az emberek 7 %-a veszi észre, hogy a hatodik generációs David kibernetikus személy.

Ahogy egyre inkább csökkennek a David sorozat előállítási költségei, a Weyland Industries-nek sikerül olyan mértékben redukálnia a fogyasztói árakat, hogy azt az átlagvásárló is képes megfizetni. 2066-ra a David modell figyelemre méltóan elterjed, a munkaerőpiac részévé válik.

2068-ra a Weyland a hetedik generációs David ezreit gyártja le és értékesíti az univerzum munkahelyein. A David 7 emberek általi elfogadottsága rekordmagasságokba emelkedik, köszönhetően a cég magas szintű érzelmi kódolási technológiájának. A David 7 tökéletesen megjeleníti a legtöbb emberi érzelmet egészen a legapróbb árnyalatokig, miközben következetesen teljesíti a megszabott feladatait.

Walter!

VISSZA

A bejegyzés trackback címe:

https://chiefbrody.blog.hu/api/trackback/id/tr7113893994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása