Filmek, könyvek és képregények a múlt századból

Chief Brody

A Weyland-Yutani krónika melléklete: A Weyland Industries által kifejlesztett legfontosabb találmányok 2024-től

2018. május 05. - Chief Brody

2024-ben a Weyland katonai mérnökei kivitelezik az első jelentős huzagolási fejlesztést a XIX. század óta, háromszorosára növelve a lövedékek sebességét, illetve megduplázva a találati pontosságot. A konkrét huzagolási minta és fordulatszám a mai napig titkosított. Még ugyanebben az évben a Weyland Industries bemutatja az első rohamkarabélyt, mely képes a célpont nyomon követésére több mint 500 kilométeres távolságból, valamint meghatározza a cél egészségi állapotát és fizikumát, függetlenül attól, hogy az nyílt vagy zárt helyen van.

[Jegyzet: a krónikában szereplő, fegyverzeti témájú fejlesztések feltehetően a Gyarmati Tengerészgyalogság Aliens-béli legendás fegyvereihez, az M41A impulzus-karabélyhoz és az M56 géppuskához vezetnek.]

m41apulse.jpg

Szintén 2024-ben a Weyland Industries a Holografikus Környezetszimulátorral (HES) belép a luxuscikkek piacára. Ez az első HES, mely képes tökéletesen újra-alkotni az ismert világban található bármely hely esztétikáját, hangulatát és hangjait, valamint képes bármilyen kalibrált készülékről élő videóadást biztosítani.

forest.jpg

2026-ban a Weyland Industries szabadalmi oltalmat kap az önbeállító célkereszt működési elvére és konstrukciójára, mely automatikusan kiszámolja és figyelembe veszi a szélnyomást, a Coriolis-erőt, a röppályát, stb. – szükségtelenné téve ezzel a megfigyelőt (a mesterlövészt segítő társat) és a matematikai képleteket.

2028-ban a Weyland San Francisco-i laboratóriumai felfedezik a test képességét a hiperalvásra, vagyis az életfolyamatok teljes felfüggesztését, mely a sztázis funkció eltávolításával újraindítható. Kezdetét veszi a gyakorlati alkalmazás kutatása.

2029-ben a Weyland Industries szabadalmi oltalmat kap egy olyan eszköz működési elvére és konstrukciójára, mely megnöveli az idegen bolygók légkörének emberi életre való alkalmasságát; a gyakorlatban ez az eszköz az első teljesen automatizált atmoszféra-processzor. Ez a találmány alkalmas arra, hogy valóra váltsa Peter Weyland híres ígéretét: „Vannak a miénken kívül más világok is, és ha nincs belélegezhető légkörük, egyszerűen létre kell azt hoznunk.”

wyap.jpg

2030-ban a Weyland Industries szabadalmi oltalmat kap egy olyan eszköz működési elvére és konstrukciójára, mely képes elindítani, felügyelni és megszüntetni a hiperalvást. A hiperálom-kamrák forradalmasítják az űrutazást, folyamatosan hosszabbítva a megtett távokat, fejlettebb küldetéseket és azelőtt példátlan felfedezéseket lehetővé téve.

hypersleep_b.jpg

2032-ben a Weyland tudósai felfedezik az inverz összefüggést a sebesség és az idő áramlása között, megvalósíthatóvá téve a fénysebességnél gyorsabb (FTL) utazás régóta keresett koncepcióját. Megkezdődik a gyakorlati alkalmazás kutatása.

2033-ban a ballisztikai fejlesztései során a Weyland új 5.56 milliméteres lövedéket alkot, mely maximális sebességgel képes haladni bármilyen távolságra, bármilyen atmoszférában. A lövedék anyaga a Gliese 581 csillag körüli lakható övezetben keringő bolygókon bányászott fém.

[Jegyzet: az eredeti "Corporate Timeline" itt alighanem hibás, hiszen a Gliese 581 csillag 20 fényévnyire van a Földtől, az első fénysebességnél gyorsabban haladó űrhajót pedig csak 2035-ben mutatják be, tehát kizárt, hogy 2033-ban bányászat folyna a Gliese bolygóin.]

2034-ben a Weyland Industries bemutatja a Heliades-t, az első űrfelfedező járművet (SEV), mely képes a fénysebességnél gyorsabban repülni.

2039-ben a Weyland Industries szabadalmi oltalmat kap a Weyland Storm karabély kiegészítőjének működési elvére és konstrukciójára, mely képes bármilyen légkör összetételének, sűrűségének, nyomásának és törésmutatójának automatikus kompenzálására.

2051-ben a Weyland Industries jelentőst lépést tesz a bolygófelszíni közlekedés terén. Az RT01 nevű új személyszállító jármű bármilyen ismert terepen képes haladni, és gyakorlatilag nincs felső súlyhatár a rakomány, az utasok és a felszerelések tekintetében.

2052-ben a Weyland Industries szabadalmi oltalmat kap egy ember vezette szárazföldi jármű működési elvére és konstrukciójára, mely függőleges felületekkel is képes megbirkózni. Az ATV NR6 lehetővé teszi a Weyland tudósai és terraformáló csapatai számára, hogy a korábban elérhetetlen célpontokra is eljussanak.

2056-ban a Weyland Industries szabadalmi oltalmat kap egy gépesített külső-vázas rakodógép működési elvére és konstrukciójára, mely olyan nehéz tárgyak emelésére szolgál, mint ládák és jármű-fegyverzet.

2057-ben a Weyland Industries szabadalmi oltalmat kap egy kilőhető luxus-mentőkapszula működési elvére és konstrukciójára, mely képes fenntartani egy ember életét legfeljebb 50 évig.

2059-ben a Weyland bemutat egy egyedülálló, hordozható és rendkívül könnyű expedíciós biztonsági berendezést, mely alkalmas a kültéri és beltéri környezet szennyeződés-mentesítésére.

2060-ban a Weyland Industries bemutatja a Broca dialektikus implantátumot, egy forradalmi nyelvi eszközt, mely elsőként képes arra, hogy nem igényel tényleges tanulást a felhasználó részéről.

2061-ben a Weyland Industries szabadalmi jogot kap a Medpod 720i működési elvére és konstrukciójára, mely az első teljesen automatizált diagnózis-megállapító és sebészeti állomás.

2063-ban a Weyland Industries szabadalmi jogot kap az antigravitációs spektográf működési elvére és konstrukciójára, mely képes bármilyen idegen terep élő 3D térképét megjeleníteni, forradalmasítva ezzel a terraformálás és az új kolóniák alapításának előkészítését.

2064-ben megjelenik a jelentősen továbbfejlesztett űrruha, mely a Weyland számos újítását tartalmazza, így például a kadmium külső vázat és a küldetés adatait (életjelek, környezeti statisztika, stb.) mutató információs kijelzőt.

2070-ben az FDA engedélyezi a MedPod otthoni használatát. Az első tucat legyártott eszköz után a cég több tízezer előrendelést kap.

2071-ban a Weyland Industries szabadalmi jogot kap a szinapszis-stabilizáló működési elvére és konstrukciójára, mely képes ideiglenesen újraindítani az elhunyt személyek agyi aktivitását.

Lásd még:

VISSZA

A bejegyzés trackback címe:

https://chiefbrody.blog.hu/api/trackback/id/tr4313893924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása