Filmek, könyvek és képregények a múlt századból

Chief Brody

ALIEN: COVENANT poszter - lehetséges inspirációk

2017. április 08. - Chief Brody

ACposter1

Laokoón-csoport (Laokoón és fiai); az ókori Rómából ránk maradt márvány szoboregyüttes:

ACposter2

Théodore Géricault: A Medúza tutaja (1818-1819); olajfestmény:

ACposter3

H. R. Giger: Hieroglifák; a svájci művész festménye az eredeti 1979-es Alien korai forgatókönyve alapján készült, az idegen életciklusát ábrázolja, de ebben a formában végül nem került felhasználásra:

ACposter4

Az Alien: Covenant plakát témája és kialakítása alapján Giger szinte bármelyik biomechanikus stílusú munkáját beidézhetnénk ihlet gyanánt; álljon itt példaként a három éve elhunyt mester Nemzeti park című alkotása a pre-Alien időkből (1975):

ACposter5

Steven Messing vizuális effekt szakember oltár-domborműve a 2012-es Prometheus díszletének részeként (Messing mind a Prometheus, mind a kvázi-folytatás Alien: Covenant látványvilágának kialakításában részt vett):

ACposter6

Az 1997-es Aliens: Alchemy (magyar kiadásban: Szemfényvesztés és kísértet) című képregény első számának borítója; a poszter központi alakja Richard Corben munkáját idézi:

Aliensalchemy1

A bejegyzés trackback címe:

https://chiefbrody.blog.hu/api/trackback/id/tr7212535789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása