Filmek, könyvek és képregények a múlt századból

Chief Brody

JAWS dokumentumfilmek: a folytatások

2017. április 01. - Chief Brody

j23docHogy teljessé tegyük a Cápa-sorozattal foglalkozó dokumentumfilmek ismertetését, a klasszikust bemutató filmek után nézzük a folytatások készítéséről szóló művek - érthető okokból sokkal rövidebb - listáját.

THE MAKING OF JAWS 2 (2001)

A Cápa 2 DVD - sajnos csak külföldről beszerezhető - extra változatára került fel először a Universal Studios Home Video 45 perces dokumentumfilmje, melyben eredeti interjúkat láthatunk David Brown és Richard D. Zanuck producerekkel, Joe Alves társproducer/látványtervezővel, Jeannot Szwarc rendezővel és Carl Gottlieb forgatókönyvíróval. A mű írója, rendezője és producere az a Laurent Bouzereau, akinek karrierjét éppen az első Cápa létrejöttéről szóló remek 1995-ös dokumentumfilm indította be.

A The Making of Jaws 2-vel együtt leforgatott, de abból végül kimaradt három interjú külön került be a DVD bónuszai közé:

  • A Portrait by Actor Keith Gordon: a színész az egyik vitorlázó tinédzsert, Doug-ot alakította (8 perc)
  • The Music of Jaws 2: a két producer, a rendező és maga John Williams nyilatkozik (7 perc)
  • "French" Joke: a rendező a film francia címének kálváriájáról beszél másfél percben
THE MAKING OF JAWS 3-D: SHARKS DON'T DIE (1983)

A közel 47 perces film aránytalanul nagy része szól az igazi cápákról és az igazi Seaworld szórakoztató-parkról, a színészek nyilatkozatait és a 3-D trükkök készítését szinte csak az utolsó negyed óra mutatja be. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a Mark Grossan által írt, rendezett és producelt művet promóciós anyagként vetítették a televíziók a Cápa 3 premierje idején, így nem akartok túl sok részletet elárulni benne. Mindenesetre interjút ad az összes főszereplő, Louis Gossett Jr. pedig a narrátor szerepét is elvállalta.

THIS TIME IT'S PERSONAL - BEHIND THE SCENES WITH JAWS: THE REVENGE (1987)

A 22 perces dokumentumfilmet William Rus írta és rendezte a Universal számára; megszólalnak benne a főszereplők és Joseph Sargent rendező.

© Chief Brody 2011-08-14 “A Cápa-filmek blogja”

A bejegyzés trackback címe:

https://chiefbrody.blog.hu/api/trackback/id/tr3812535783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása