Filmek, könyvek és képregények a múlt századból

Chief Brody

Judith Barsi - a tragikus sorsú magyar gyereksztár

2016. augusztus 07. - Chief Brody

A magyar származású Judith Eva Barsi a Brody-unokát, Theát alakította a Cápa 4 - A cápa bosszújában. Az apró termetű kislány még csak kilenc éves volt a film bemutatója idején, rövid élete azonban nem sokkal később tragikus véget ért.

judith-eva-barsi-8

Szülei, Barsi József és Benkő Mária 1956-os emigránsként kerültek az Egyesült Államokba; Judith 1978. június 6-án született Los Angelesben. A kislányt - aki egyébként folyékonyan beszélt magyarul - öt évesen fedezte fel a reklám- és filmipar, ezután számtalan hirdetésben, televíziós filmben és sorozatban szerepelt. Negyedikes korában már 100.000 dollárt keresett egy év alatt.

Munkanélküli, alkoholista apja azonban egyre inkább irigy lett Judith sikereire, mely paranoiával párosulva oda vezetett, hogy gyakran bántalmazta feleségét és lányát, majd 1988. július 25-én saját házukban agyonlőtte őket, és magával is végzett.

Judith talán legismertebb szerepe a Steven Spielberg és George Lucas produceri közreműködésével készült Őslények országa című rajzfilm, melyben az egyik kis dinó hangját adta.

Cápa 4-beli apja, Lance Guest volt az egyik koporsókísérő a temetésén. Még most is csak 38 éves lenne.

© Chief Brody 2011-07-10 "A Cápa-filmek blogja"

A bejegyzés trackback címe:

https://chiefbrody.blog.hu/api/trackback/id/tr2712535757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása