Filmek, könyvek és képregények a múlt századból

Chief Brody

Rendszám a cápa gyomrából - Louisiana 007 o 981

2016. július 29. - Chief Brody

Ugye mindenki emlékszik a Cápa azon jelenetére, melyben Matt Hooper felnyitja az elejtett tigriscápa emésztőrendszerét, és egy forgalmi rendszám kerül elő az állat gyomrából?

jawslp

Három cápás film alkotói is úgy tisztelegtek a nagy előd előtt, hogy ugyanazt a 007 o 981 számú, Louisiana állami rendszámtáblát helyezték el saját művükben.

Az 1999-es Háborgó mélység (Deep Blue Sea) egyik jelenetében egy makócápa fogai közül kerül ki a szóban forgó tábla, míg a 2003-as Red Waterben (nálunk DVD-n Vörös vizeken, a tévében pedig A cápa visszavág címmel mutatták be) látható elsüllyedt autón is ez a rendszám tűnik fel.

dbslp

redwaterlp

Végül egy kép a Spielberg érdekeltségű DreamWorks Animation által producelt Cápameséből (Shark Tale, 2004), mely ezen kívül is többször utal az 1975-ös klasszikusra, például Williams zenéjének megidézésével.

stlp

© Chief Brody 2011-08-06 "A Cápa-filmek blogja"

A bejegyzés trackback címe:

https://chiefbrody.blog.hu/api/trackback/id/tr6912535751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása