Filmek, könyvek és képregények a múlt századból

Chief Brody

Kirk Douglas, mint Trautman ezredes...?

2016. július 22. - Chief Brody

Rambo volt parancsnokát, Sam Trautman ezredest eredetileg Kirk Douglas személyesítette volna meg. A háromszoros Oscar-jelölt színész azért lépett ki szinte az utolsó pillanatban a produkcióból, mert nem értett egyet a forgatókönyv befejezésével, mely szerint Rambo - ellentétben az eredeti regénnyel - életben marad.

Drew Struzan, a legendás filmposzter-művész (Indiana Jones, Star Wars, Vissza a jövőbe, Szárnyas fejvadász) elkészített egy korai plakátváltozatot Douglas-szel:

struzanrambo

Trautmant végül Richard Crenna alakította az első három Rambo-filmben; a 2003-ban elhunyt színész legismertebb szerepévé vált a katonatiszt, még önmaga paródiáját is eljátszotta a Nagy durranás 2-ben.

struzanrambo2

A First Blood végleges plakátja szintén Drew Struzan alkotása, a korai terv Stallone-oldalát pedig felhasználták a regény 1982-es, filmpremierhez kapcsolódó kiadásához.

© Chief Brody 2014-06-06 "Rambo-Rocky blog"

A bejegyzés trackback címe:

https://chiefbrody.blog.hu/api/trackback/id/tr9512535745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása