Filmek, könyvek és képregények a múlt századból

Chief Brody

Alien, Terminátor & Ragadozó vs. Lance & Bill

2016. július 21. - Chief Brody

Csak két olyan színész van, akik karrierjük során szembekerültek mindhárom kultikus lénnyel: az Aliennel, a Predatorral és a Terminátorral. Nem meglepő módon a találkozások minden esetben fatálisnak bizonyultak.

Lance Henriksen 1984-ben futott össze a T-800-assal egy Los Angeles-i rendőrőrsön, ahol Vukovich nyomozó szerepében próbált végezni a vadul lövöldöző kiborggal, vesztére. Két évvel később Bishop androidként tűnik fel a színész az A bolygó neve: Halálban, melyben az idegen királynő egyetlen mozdulattal kettétépi szerencsétlent (igaz, a szintetikus személy végső kikapcsolására csak az Alien 3-ban kerül sor). 2004-ben mint az említett android "ősatyja", Charles Bishop Weyland jelenik meg az első Alien vs. Predator filmben, amikor is felkoncolja egy Ragadozó.

paxtonhenriksen

Bill Paxton tagja a háromtagú bandának, akik az első Terminátorban szerencsétlenségükre nem akarnak ruhát adni az időutazó halálosztónak. A gép iszonyú erővel egy rácshoz vágja Paxton karakterét, ennek eredménye a filmben nem látható, de a regényváltozatban - ahol Kotexnek hívják a punkot - ezt olvashatjuk: "Kotex a földre puffant, teljesen mozdulatlanul. Összetört, gondolta Mark. Halott."

Akárcsak Henriksen, Paxton is az Aliensben esik a xenomorphok áldozatául, ő alakítja a nagyszájú Hudson közlegényt. A teljesség kedvéért jegyezzük meg, hogy az ominózus jelenetben "csak" elragadják a lények, de ha nem is ölik meg rögtön, hanem begubózzák a későbbi embrióbeültetés céljából, akkor is meghal a bekövetkező nukleáris robbanásban. Paxton végül Lambert nyomozóként tűnik fel az 1990-es Predator 2-ben; a rendőr a Los Angeles-i metróban leli halálát a földre látogató idegen vadász fegyvere által.

Két további színész akad, aki a mozis rémségek közül kettővel is hátrányos kapcsolatba került; Henriksenhez és Paxtonhoz hasonlóan ők is James Cameron rendező (Terminátor 1-2, Aliens) házi színészei voltak. Az első természetesen Michael Biehn (Kyle Reese a Terminátorban és Hicks tizedes az Aliensben), a másik Jenette Goldstein (Vasquez közlegény az Aliensben és John Connor nevelőanyja a Terminátor 2-ben). Persze ha nagyon megerőltetjük a dolgot, maga Arnold Schwarzenegger is ide sorolható, hiszen nem csak a Ragadozóval kellett megküzdenie, hanem "jó" T-800-asként többször is harcba szállt a nála fejlettebb Terminátorokkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://chiefbrody.blog.hu/api/trackback/id/tr9112529917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása